Buzzy® Animal Favorites Rucola voor Cavia's

€ 1,35
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8711117807100

Buzzy® Animal Favorites Rucola voor Cavia's

Fantastische dieren de cavia. Dit lieve zachte dier met zijn knorrende en piepende geluidjes is een veel gezien huisdier. Naast zijn dagelijkse voer zoals brokjes en grassen of hooi heeft een cavia elke dag verse groente en fruit nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Rucola bevat onder andere veel vitamine C, K en foliumzuur. Hierdoor past de rucola perfect in het dieet van de cavia. Van alle knaagdieren heeft de cavia meer vitamine C nodig. Varieer zo veel als mogelijk en geef de cavia verspreid over de dag verschillende beetjes groenten.

Deze zaden zijn bedoeld voor het zelf kweken van de aanvullende dierenvoeding. Deze aanvullende dierenvoeding afwisselend en met mate gebruiken naast het basis dierenvoer. 

Zaaien in de volle grond van maart tot september. De rucola kan worden geoogst van juli tot oktober. Zorg voor een lichte en zonnige standplaats. Geef de rucola voldoende water!

Botanische naam:   Eruca sativa

Zaden per gram:  circa 600 zaden

Inhoud:  1 zakje met circa 2 gram

 

Buzzy® Animal Favorites Rucola voor Cavia's

  • Teelt voor de volle grond
  • Zeer snelgroeiend gewas
  • Jonge blaadjes zijn pikant, nootachtig smakende blaadjes

 

Rucola mag worden gevoerd aan cavia's. Deze slasoort valt niet onder de sla- en koolsoort die bij het voeren van grote hoeveelheden buikpijn veroorzaakt.

Rucola bevat wel veel nitraat. Geef de cavia daarom niet teveel op 1 dag. Af en toe wat rucola smaakt ze zeker wel!

Bijkomend voordeel is dat de rucola weinig calorieën bevat. Prima bron van voedingsstoffen waar de cavia dus niet dik van wordt. 

Cavia's kunnen bepaalde vitamines niet zelf aanmaken. Denk hierbij aan vitamine C. Dat tekort vult de rucola perfect aan. 

 

Kortom heb je cavia's in huis? Ga dan snel aan de slag met dit zakje rucola zaden en kweek vanaf nu zelf uw gezonde en biologische rucola zonder bestrijdingsmiddelen. Was nog wel even de rucola voor je ze aan de cavia's geeft.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buzzy® Animal Favorites Rucola voor Cavia's
Uw waardering