Buzzy® Animal Favorites Vogelmuur, siervogels en kippen

€ 1,55
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8711117807223

Buzzy® Animal Favorites Vogelmuur, siervogels en kippen

De vogelmuur (Stellaria media) hoort tot de anjerfamilie en doet zijn naam zeker eer aan. Want zowel de groene delen, als de vele oliehoudende zaden van deze eenjarige plant is een zeer rijke voedingsbron voor meerdere soorten vogels. De plant de vogelmuur houdt van een open en licht vochtige, omgewerkte en voedselrijke bodem. Het mooie aan vogelmuur is dat de hele plant eetbaar is, en zeker een delicatesse is voor de vogels.

Deze zaden zijn ontwikkeld voor het zelf kweken van aanvullende dierenvoeding. Gebruik deze aanvullende diervoeding afwisselend en met mate naast de basis dierenvoeding!

Zaai de zaden buiten van maart tot september. De vogelmuur is te oogsten van januari tot december.

Buzzy® Animal Favorites Vogelmuur, siervogels en kippen

Deze vogelmuur is een lekkernij voor vogels.

De planten zijn zelf erg eenvoudig om te kweken.

De gehele plant is eetbaar voor de vogels!

 

Wat is de vogelmuur?

Een redelijk tere plant die een behoorlijk oppervlak kan bedekken. Ze blijven steeds weer ontstaan uit het zaad. De stengels van de plant zijn bedekt met haren, wat ook geldt voor de bladeren en kelkbladeren. De bloemen staan vaak breed open. Een perfecte bodembedekker. 

De vogelmuur is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, kiezelzuur, kalium en vitamine C. Het kruid is in het verleden gebruikt in de volksgeneeskunde tegen diverse aandoeningen of als weersvoorspeller.

 
 
 
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buzzy® Animal Favorites Vogelmuur, siervogels en kippen
Uw waardering