Lijmsoorten

Even snel iets vastlijmen? Een mooie vaas die kapot gevallen is? Secondelijm ofwel cyanoacrylaatlijm is dé perfecte oplossing voor dringende situaties én voor dagelijks gebruik. Secondelijm is een lijmsoort die niet mag ontbreken in ieder huishouden. FT Products is dé leverancier voor professionele secondelijm in Nederland en België.

Voordelen van secondelijm

Secondelijm is een kleurloze, vloeibare lijm op basis van cyanoacrylaat. Doordat de lijm transparant opdroogt is deze perfect voor het lijmen van kleine oppervlakte zoals servies dat gebroken is. De lijm kan ook gebruikt worden voor het opvullen van kleine kiertjes of gaatjes. Een ander voordeel van cyanoacrylaatlijm is dat deze na het openen van het flesje een lange tijd houdbaar blijft. Voor het aan elkaar vast lijmen van producten is maar een kleine hoeveelheid lijm nodig. Een flesje secondelijm gaat dus langdurig mee. 

Het gebruik van secondelijm

Cyanoacrylaatlijm is zeer gebruiksvriendelijk maar er zijn wel een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Zorg er van te voren voor dat de te lijmen materialen goed schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. 

Stap 1. Breng de secondelijm dun aan op een kant van het te lijmen voorwerp. Het is niet nodig om beide kanten van het voorwerp te lijmen.

Je kunt de lijm doseren in kleine druppels door het flacon zachtjes in te knijpen. 

Stap 2. Breng de delen van het te lijmen voorwerp direct op elkaar aan en druk deze 10 tot 60 seconde aan. Aandrukken met een handdruk is al stevig genoeg.

Stap 3. Maak het tuitje van de lijmflacon na afloop droog met een tissue om te voorkomen dat de dop aan de lijmflacon blijft plakken. 

Het kan voorkomen dat er toch lijmresten of lijmsporen achterblijven doordat er teveel cyanoacrylaatlijm gebruikt is. Haal dan de lijmresten direct weg met een droge doek. Na het uitharden van de lijm is het zeer moeilijk de lijmresten te verwijderen. 

Bewaar de lijm op een droge koele plek om zolang mogelijk plezier te hebben van de cyanoacrylaatlijm.

Waar moet u op letten bij het gebruik van secondelijm

De lijmverbinding van cyanoacrylaatlijm komt tot stand door vocht op het contactoppervlak, die het polymerisatieproces (lijmproces) op gang brengt. Omdat er ook vocht aanwezig is op de huid, zal secondelijm ook altijd stevig vastplakken aan de huid. Daarom is het belangrijk om huidcontact met secondelijm te vermijden. Cyanoacrylaatlijm moet gebruikt worden op gladde oppervlakken. Poreuze oppervlakken of oppervlakken die kleine openingen bevatten absorberen de lijm door de vloeibaarheid ervan. Let er ook op dat u de cyanoacrylaatlijm niet gebruikt onder de 10 graden celcius. 

Vragen over ons assortiment

Naast onze C.A. 10 sterke secondelijm en onze C.A. 12 Professionele secondelijm met doseerdop, bieden we u ook diverse kunststofreinigers aan. Voor de grootverbruiker bieden we ook 500 grams flessen aan van onze professionele secondelijm. Heeft u vragen over onze producten of bent u op zoek naar extra informatie? Ons team helpt u graag. Neemt u gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 06 24305894. U kunt ook een E-mail sturen naar  info@ftproducts.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.