Nestkast Miami

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8714335900110

Nestkast Miami

Nestkast speciaal ontwikkeld door de vogelbescherming. Dit leuke punthuisje geeft de pimpelmezen in uw tuin een mooi onderdak. Het is niet alleen een veilige broedplek, maar beschermt de vogels ook tegen roofdieren. 

Afmetingen:  32x20x17 cm

Invliegopening: Ø 28 mm

Uitermate geschikt voor de zwarte mees en de pimpelmees

€ 12,99

Nestkast Miami voor kleine mezen

Deze leuke nestkast is geschikt voor kleine mezen. De nestkast is gemaakt van FSC hout, wat betekent dat dit hout op een verantwoorde manier is gekapt. Hierdoor is de nestkast niet alleen duurzaam maar ook nog eens een verantwoorde keuze!

Hoe reinig ik de nestkast

Deze nestkast heeft aan de voorzijde een klein haakje onderaan. Dit haakje vergrendeld de deur. Draai het haakje naar onder en u kunt het deurtje naar u toe halen. Zo kunt u na het broedseizoen als de vogels de nestkast hebben verlaten eenvoudig het gemaakte nestje verwijderen en de nestkast reinigen. Maak de nestkast niet schoon met aggresieve reinigingsmiddelen. Dit is niet alleen slecht voor het hout, maar zal er ook voor zorgen dat er door de geur geen nieuwe vogels meer op de nestkast af komen. 

De invliegopening van de nestkast

De opening aan de voorzijde van de nestkast bepaald welke soorten vogels gebruik maken van de nestkast. Deze nestkast heeft een invliegopening van 28mm. Dit betekent dat de nestkast geschikt is voor de kleinere mezen. Denk hierbij aan de pimpelmees en de zwarte mees. 

zwarte mees nestkast miami

De zwarte mees

Deze leuke kleine vogel is kleiner dan de koolmees en mist de vrolijke kleuren. Toch is deze vogel zeker in de winter in veel tuinen terug te vinden. Hij is dan opzoek naar zaden en vetbollen of vetblokken. Hij komt veel voor in gebieden met veel zandgrond. In bosrijke gebieden eten ze het liefste spinnen en insecten in de toppen van de bomen. Ook deze vogels zoeken een schuilplaats en een veilige plek om te broeden. Met de Miami nestkast kunt u ze de plek bieden die ze zoeken. 

De pimpelmees

De pimpelmees is te herkennen aan een blauwe vlek op zijn hoofd, een soort petje. Deze vrolijk gekleurde vogel is net als de koolmees veel terug te vinden in onze tuinen. Zeker in de winter als voedsel schaars is komen ze bij ons smullen van pinda's, zaden en vetblokken. De pimpelmees leeft buiten de bosrijke gebieden ook in dorpen en steden. In de winter en het broedseizoen maken deze vogels graag gebruik van een nestkast om te schuilen of te broeden. Daarom kunt u met deze nestkast miami niet alleen de tuin opvrolijken en versieren maar ook nog erg nuttig zijn voor de tuinvogels.

Waarom een nestkast in de tuin

Er zijn volop vogels in de natuur. Toch gaat het niet met alle soorten tuinvogels even goed. Door onze verstedelijking en nieuwe manier van bouwen gaan veel nestmogelijkheden voor vogels verloren. Het is daarom belangrijk om deze vogels een ander soort onderdak aan te bieden. De nestkast is niet alleen een veilige plek of schuilplek, maar zorgt er ook voor dat de vogels zich kunnen voortplanten door hun jongen in de nestkast groot te brengen. U maakt dus wel degelijk een verschil met het plaatsen van een nestkast. 

Dus waar wacht u nog op? Versier uw tuin en ondersteun met de aankoop van deze nestkast de Nederlandse Vogelbescherming.

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nestkast Miami
Uw waardering