Nestkast Minnesota

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8714335900592

Nestkast Minnesota

Deze fraai gevormde nestkast is uitermate geschikt voor mussen, koolmezen en de kuifmees. Deze vogels zullen dankbaar gebruik maken van de nestkast tijdens het broedseizoen, de winter en als veilige schuilplaats tegen roofdieren.

Afmetingen:  lengte 16cm x breedte 20cm x hoogte 27cm 

Invliegopening:  32mm

Zeker voor mussen geldt dat ze graag met meerdere bij elkaar broeden. U kunt dus meerdere van deze huisjes bij elkaar hangen en de mussen komen snel intrekken in het hotel.

Het gaat erg slecht met de huismus, dus alle beetjes helpen. Hang nu alvast de nestkasten op zodat de vogels kunnen wennen en zodra het nodig is, direct gebruik kunnen maken van de nestkast.

 

€ 14,65

Nestkast Minnesota

Hoe reinig ik de nestkast? 

De nestkast is makkelijk te openen en schoon te maken. Aan de zijkant van de nestkast zit een deurtje die met een houten knopje open te trekken is. Voor het deurtje open gaat moet er nog even een stalen haakje worden gedraaid die het deurtje voor de veiligheid van de vogeltjes verankerd. Zo kunt u na het broedseizoen de nestkast eenvoudig reinigen en weer klaar maken voor de volgende bewoners. 

Wat is de invliegopening van de nestkast?

Met een invliegopening van 32mm is deze nestkast ideaal voor mussen en koolmezen. De grootte van de invliegopening is zeer bepalend voor welk type vogel er in de nestkast komt. De mus en de koolmees zijn voor kleine vogels aan de grote kant. Ze hebben daarom zeker een opening nodig van 32mm om in de nestkast te kunnen. 

Waarom een nestkast? 

Beschermt de vogels tegen regen, wind en roofdieren. Met de minnesota nestkast hebben de vogels een veilige plek om te broeden en te schuilen. Hang de nestkast op circa 2 meter hoogte om de vogels te beschermen tegen de kat die toevallig passeert. Hang de nestkast tijdig op. Vogels hebben even de tijd nodig om vertrouwen te krijgen in de omgeving en de nestkast. Als de nestkast op de juiste plek hangt zullen de vogels er gebruik van gaan maken. Wordt de nestkast niet gebruikt? Als de nestkast na 1,5 tot 2 maanden nog geen bewoner heeft, dan kan het zijn dat de nestkast op de verkeerde plek hangt. Er is dan bijvoorbeeld niet genoeg vrij zicht, de nestkast hangt te laag of de invliegopening is te klein voor de vogels in uw buurt. Probeer dan een nieuwe locatie te vinden voor de nestkast. En geef het daarna weer de tijd om de vogels opnieuw te laten wennen. Let op verplaats of open de nestkast nooit als er vogels in de kast zitten. De vogels zullen schrikken en hun nestje verlaten. De kans is dan groot dat de vogels hun eieren achter laten en ze nooit worden uitgebroed.

 

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nestkast Minnesota
Uw waardering