CJ Wildlife nestkast Phoenix (Specht)

€ 16,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
5051054225845

Nestkast Phoenix voor specht

Speciaal ontwikkeld voor spechten. Geef de specht een eigen nestkast zodat hij de andere nestkasten met rust kan laten.

De nestkast Phoenix heeft aan de voorkant een gedeelte gemaakt van berk. Er zit een heel klein voorgeboord gaatje in het stuk berk. De specht kan zo de invliegopening van de nestkast zelf groter hakken en beginnen met het aankleden van zijn nieuwe huis. Plaats geen nestmaterialen in de nestkast, de specht verzamelt deze zelf!  

Deze mooie nestkast past prima in de mooie groene omgeving in uw tuin. 

De zijkant van de kast kan worden geopend om de nestkast te reinigen. 

Kleur: hout met groen.

Afmetingen: 17 x 19 x 32 cm.

Hang de nestkast bij voorkeur op 3 meter hoogte op (minimale hoogte is 2 meter).

De specht

Grote bonte specht

De meest voorkomende specht in Nederland is de Grote bonte specht. Als je door het bos loopt of in een omgeving woont met hogere bomen of een park zal je hem of haar vast wel eens horen roffelen of de roep 'tsjik' voorbij horen komen. Om het territorium te versterken, maar ook voor de paarband. Je hoort dan een korte snelle roffel.

De grote bonte specht hakt het liefste een nestje in een berk. Dit is een zachte houtsoort. In de nestholte worden de eieren op het hout gelegd. De broedperiode begint in april. Het vrouwtje heeft per jaar 1 legsel. Hier zitten dan gemiddeld 5 tot 7 eieren in. De specht verhuist elk jaar waardoor er steeds een andere specht gebruik zal maken van de nestkast. De broedduur is gemiddeld 10 tot 12 dagen. De jongen zitten redelijk lang op het nest. Tussen de 20 en 23 dagen. Na het uitvliegen zullen ze door hun ouders nog maximaal 10 dagen worden verzorgd. Daarna mogen de jonge spechten voor zichzelf gaan zorgen.

De favoriete omgeving van een specht bestaat uit gemengde bossen en loofbossen. Jonge en oude bomen, dicht en open bos zijn vooral de favoriete plekjes van de specht. De specht past zich makkelijk aan in diverse omstandigheden. Zo kunnen ze prima broeden in de nabijheid van mensen. 

Ze klimmen tegen de stam van een boom op, klimt over de dikke takken op zoek naar lekkers tussen de schors en de bast. Vroeg in het voorjaar roffelt de specht op de bomen om zijn territorium veilig te stellen. 

In het voorjaar en de zomer zal de specht vooral op zoek gaan naar insecten. Maar in de winter dwalen ze meer rond en zullen ze regelmatig een voedertafel bezoeken in een tuin. In naaldbossen eten ze 's winters vooral de zaden van de sparren- en dennenappels. Maar de grote bonte specht is ook een probleem voor kleine vogels. Ze eten de eieren van andere vogels op die het nest niet of slecht kunnen beschermen.

De specht heeft een vast broedgebied en zal hier gedurende het voorjaar en de zomer veel aanwezig zijn. In het najaar en de winter is het gebied groter in verband met de zoektocht naar eten. Zo komt het voor dat de specht ook in (stads)tuinen voorkomt.

U mag de specht in de winter zeker helpen bij zijn zoektocht naar eten. U kunt ze een groot plezier doen met vetblokken. 

Op onze website vind u diverse vetblokken en de vetblokhouder. 

Voor de startset klik hier

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:CJ Wildlife nestkast Phoenix (Specht)
Uw waardering