C.A. 12 Professionele Secondelijm

Even snel iets vastlijmen? Een mooie vaas die kapot gevallen is? De C.A. 12 professionele secondelijm is dé perfecte oplossing voor dringende situaties én voor dagelijks gebruik. Secondelijm is een lijmsoort die niet mag ontbreken in ieder huishouden. FT Products is dé leverancier voor professionele secondelijm in Nederland en België.

Voordelen van professionele secondelijm

Secondelijm is een kleurloze, vloeibare lijm op basis van cyanoacrylaat.  Vandaar dat secondelijm ook wel cyanoacrylaatlijm wordt genoemd. Doordat de lijm transparant opdroogt en niet wit uitslaat, is deze perfect voor het lijmen van kleine oppervlakte zoals servies dat gebroken is, of een zool van een schoen die los laat. Een ander voordeel van secondelijm is dat deze na het openen van het flesje een lange tijd houdbaar blijft. Voor het aan elkaar vast lijmen van producten is maar een kleine hoeveelheid lijm nodig. Een flesje secondelijm gaat dus langdurig mee.

professionele secondelijm
Secondelijm

gebruiken in 3 stappen

1.

Breng de secondelijm dun aan op een kant van het te lijmen voorwerp. Het is niet nodig om beide kanten van het voorwerp te lijmen.
Je kunt de lijm doseren in kleine druppels door het flacon zachtjes in te knijpen.

2.

Breng de delen van het te lijmen voorwerp direct op elkaar aan en druk deze 10 tot 60 seconde aan. Aandrukken met een handdruk is al stevig genoeg.

3.

Maak het tuitje van de lijmflacon na afloop droog met een tissue om te voorkomen dat de dop aan de lijmflacon blijft plakken. En tik met het flesje een paar keer op tafel, of een ander hard oppervlak. Zo zorgt u ervoor dat het restant lijm in het tuitje naar beneden zakt om verstopping te voorkomen.

Het kan voorkomen dat er toch lijmresten of lijmsporen achterblijven doordat er teveel cyanoacrylaatlijm gebruikt is. Haal dan de lijmresten direct weg met een droge doek. Na het uitharden van de lijm is het zeer moeilijk de lijmresten te verwijderen. Bewaar de lijm op een droge koele plek om zolang mogelijk plezier te hebben van de secondelijm.

5 voordelen van professionele secondelijm

Bent u al geïnteresseerd in onze professionele secondelijm, of bent u nog niet helemaal overtuigd? Wij geven graag nog even aan wat de voordelen van een secondelijm bij FT Products zijn!

  • Na ontvangst kunt u de professionele secondelijm direct gebruiken om het gewenste object te plakken
  • De kleine hersluitbare verpakking zorgt ervoor dat u de lijm altijd veilig kunt opbergen en dat deze niet uitdroogt
  • De secondelijm is super sterk en u kunt bijna alle gewenste objecten ermee plakken
  • Als u vandaag bestelt voor 20:00, proberen wij de secondelijm vandaag nog te verzenden
  • FT Products is gespecialiseerd in het creëren van goede kwaliteits lijmen en zo bent u er van verzekerd dat deze professionele secondelijm voldoet aan uw eisen

Waar moet u opletten bij het gebruiken van secondelijm

De lijmverbinding van secondelijm komt tot stand door vocht op het contactoppervlak, die het polymerisatieproces (lijmproces) op gang brengt. Omdat er ook vocht aanwezig is op de huid, zal secondelijm ook altijd stevig vastplakken aan de huid. Daarom is het belangrijk om huidcontact met secondelijm te vermijden. Cyanoacrylaatlijm moet gebruikt worden op gladde oppervlakken. Poreuze oppervlakken of oppervlakken die kleine openingen bevatten absorberen de lijm door de vloeibaarheid ervan. Let er ook op dat u de secondelijm niet gebruikt onder de 10 graden celsius.

Vragen over ons assortiment

Naast onze C.A. 10 sterke industriële lijm en onze Industrielijm, bieden we u ook diverse kunststofreinigers aan. Voor de groot verbruiker bieden we ook 500 grams flessen aan van onze professionele secondelijm. Heeft u vragen over onze producten of bent u op zoek naar extra informatie? Ons team helpt u graag. Neemt u gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 06 24305894. U kunt ook een E-mail sturen naar info@ftproducts.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.