lijm

Secondelijm

We maken het allemaal wel eens mee: u let even niet op en laat uw favoriete theemok uit uw handen vallen, stoot een geliefd beeldje om of uw huisdier of kind loopt uw lievelingsvaas omver. Misschien denkt u dat de schade onherstelbaar is maar geen zorgen: met de krachtige, transparante secondelijm van F.T. Products zijn uw dierbare bezittingen in een mum van tijd weer zo goed als nieuw!  

 

Wat is secondelijm?

Secondelijm is een zeer krachtige lijm op basis van cyaanacrylaat. Zijn naam ontleent hij aan het feit dat hij zeer snel hecht en droogt. Secondelijm is geschikt voor diverse oppervlakken en materialen zoals steen, metaal, hout, pvc, rubber, glas, keramiek en papier. De lijm vult niet en zorgt ervoor de gelijmde delen perfect op elkaar aansluiten. Onze cyaanacrylaat lijm heeft een hoge vorst- en hittebestendigheid.

 

Soorten sneldrogende lijm

Onze lijmen zijn geschikt voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Alle F.T. Products secondelijmen zijn verkrijgbaar in handzame, kleine flesjes die u overal mee naartoe kunt nemen. Voor bedrijven die regelmatig grote reparaties moeten uitvoeren, bieden wij ook een grootverpakking sneldrogende CA12 lijm aan. 

In tegenstelling tot veel andere secondelijmen, slaan onze zeer krachtige secondelijmen niet wit uit.

 

CA10 secondelijm

Zoekt u een betrouwbare sneldrogende lijm voor grote en kleine oppervlakken? Onze CA10 secondelijm kan elke reparatieklus aan! Dankzij de handige draaidop met drie standen kunt u zeer makkelijk de hoeveelheid lijm doseren en zorgen voor een perfecte, naadloze hechting. CA10 is geschikt voor vele oppervlakken zoals hout, rubber, leer, metaal, porselein, keramiek, glas en de meeste kunststoffen. Deze secondelijm is niet geschikt voor het lijmen van stoffen zoals katoen, nylon en linnen. 

 

CA11 secondelijm

De CA11 secondelijm is een sterke industriële lijm die iets minder vloeibaar is dan onze andere secondelijmen. Hierdoor voorkomt u dat u snel teveel product aanbrengt. Deze professionele, krachtige secondelijm hecht en droogt zeer snel en is te gebruiken voor grote en kleine oppervlakken van veel verschillende materialen. 

De lijm wordt gebruikt voor diverse doeleinden. Hij is uitermate geschikt voor hobby’s als modelbouw en het maken van sieraden maar wordt ook gebruikt door professionals in de voertuig- en scheepsbouw. Zelfs een springkussen dat tijdens gebruik lek gaat, kan met deze secondelijm direct worden gerepareerd zonder dat het luchtkussen plat gelegd hoeft te worden!

 

CA12 secondelijm

Ook onze CA12 secondelijm is geschikt voor veel hobby’s in en rond het huis en wordt vaak gebruikt door professionals in de zeilmakerij, de voertuig- en scheepsbouw en bij het repareren van springkussens. Voor grootverbruikers is er een verpakking van 500 gram maar uiteraard is ook deze lijm verkrijgbaar in een handzaam flesje dat handig mee te nemen is van 50 gram. Deze zit in onze nieuwste verpakking. Met de CA12 secondelijm kunt u zelfs kunststof onderdelen van uw caravan of het zeil van uw tent repareren dus ook op vakantie is hij onmisbaar!

 

Hoe gebruikt u van lijm op basis van cyaanacrylaat

Voor een optimale hechting moet de omgevingstemperatuur waarin u gaat werken tussen de 15 en 25 graden Celsius zijn. De oppervlakken die u gaat lijmen, dienen schoon, droog en stof- en vetvrij te zijn dus maak deze van tevoren goed schoon. Belangrijk is dat u hierbij geen wasbenzine of terpentine gebruikt, deze middelen laten een vettig laagje achter waardoor de lijm minder goed hecht. 

Breng na het schoonmaken op één van de twee onderdelen een klein laagje lijm aan. Positioneer de onderdelen goed voor u de 2 delen samen drukt, eenmaal aangedrukt komen de delen namelijk niet meer los! Druk de onderdelen voor korte tijd (zo’n 4 tot 30 seconden) stevig tegen elkaar. De lijm kan zich zo egaal over de lijmnaad verdelen. Rubber en metaal hebben een langere hechtingstijd (30 tot 60 seconden). Droogtijden variëren op basis van omgevingstemperatuur, ondergrond, luchtvochtigheid en de gebruikte hoeveelheid lijm.

Vergeet voor het sluiten van de verpakking vooral niet de tuit van het flesje met een papieren doekje schoon te maken. Zo voorkomt u dat deze aan de dop vast gaat kleven. 

 

Secondelijm verwijderen

Wij raden u aan om bij het gebruiken van secondelijm altijd handschoenen te dragen. Let op: om brandwonden te voorkomen is het belangrijk dat deze NIET van stof zijn!

Heeft u toch lijm op uw vingers gekregen? Verwijder deze dan zo snel mogelijk. Na uitharding van de lijm zijn resten namelijk lastig te verwijderen. U kunt lijm op ongewenste plekken oplossen met aceton. Wees hiermee wel altijd voorzichtig en was uw handen achteraf goed met water en zeep! 

 

Bestel uw lijm online bij F.T. Products

Alle hoogwaardige secondelijmen van F.T. Products wordt gratis thuisbezorgd via Post NL Brievenbus of DPD. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht en wij bieden staffelkorting aan als u meerdere artikelen afneemt. De levertijd bedraagt gemiddeld 1 à 2 werkdagen. 

 

Contact

Heeft u vragen over onze producten, uw bestelling of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op via 06 24 30 58 94 of door te mailen naar info@ftproducts.nl.