Cj Wildlife Koolmees berken nestkast - Groen/Wit

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
5051054156163

Nestkast berken.

Mooie en natuurlijke nestkast gemaakt van een uitgeholde berkenstam. 

Invliegopening 32mm.

Geschikt voor onder andere koolmezen en pimpelmezen en mussen.

Om de nestkast schoon te maken kunt u het dakje los schroeven.

Deze natuurlijke nestkast is gemaakt van echte een boomstam. De afmetingen kunnen hierdoor afwijken van de getoonde maat!

Afmetingen: (circa)18 cm breed x (circa)21 cm lang x (circa)23cm hoog.

Totale hoogte inclusief ophanglat:  Circa 30 cm.

Door dit product aan te schaffen steunt u de Vogelbescherming Nederland.

 

€ 8,95

Natuurlijke nestkast berk 

Deze mooie berken nestkast van de Nederlandse Vogelbescherming staat prachtig in elke tuin of op uw balkon. Door een nestkast op te hangen steunt u de vogels het hele jaar door. De vogels gebruiken deze nestkast als schuil- en slaapplek, in het broedseizoen zal er druk heen en weer gevlogen worden van en naar de nestkast. Deze prachtige natuurlijke nestkast is gemaakt van een stuk berk. Er is geen enkele berk hetzelfde dus de nestkast zal nooit hetzelfde zijn. Dat maakt deze nestkast zo uniek!

natuurlijke nestkast berk

Hang het kastje als dat mogelijk is met de opening richting het noordoosten. Zo vangt de nestkast 's morgens de eerste zonnestralen op en blijft de ingang van de nestkast uit de regen. Let op dat de katten er niet bij kunnen!

Reinigen van de natuurlijke nestkast

Na het broedseizoen als de vogels zijn uitgevlogen is de nestkast schoon te maken. Haal de nestkast los van de plek waar hij gemonteerd zit. Maak met een schroevendraaier of accuboormachine de deksel van de nestkast los. Zo kunt u de nestmaterialen en eierschalen uit de nestkast verwijderen. Maak de nestkast nooit schoon met schoonmaakmiddelen. De geur van de reinigingsmiddelen trekt in het hout en zorgt ervoor dat er geen nieuwe vogels meer in de nestkast komen. Reinig daarom de nestkast alleen met een borsteltje of met de hand!

Ophangen van de nestkast

De natuurlijke berken nestkast heeft een zwaarder gewicht dan een normale nestkast. Het is daarom erg belangrijk dat de nestkast zeer goed wordt gemonteerd, Gebruik hiervoor stevige schroeven zodat de nestkast niet met vogels en al naar beneden komt zetten. Controleer na de montage of de nestkast stevig is bevestigd door er zachtjes aan te trekken en te wiebelen. Blijft de nestkast hangen dan is hij veilig voor gebruik. 

Grote invliegopening

Door de grotere invliegopening van deze nestkast kunnen er meerdere soorten vogels gebruik maken van deze mooie nestkast. De koolmees, de mus en de pimpelmees zijn geliefde gasten in dit hotel. Als u kiest om deze nestkast voor mussen te gebruiken dan kunt u er meerdere dichtbij elkaar hangen. Mussen zijn koloniale vogels en broeden graag met meerdere vogels dichtbij elkaar. Voor pimpelmezen en koolmezen moet er meer afstand tussen de nestkasten zitten. 

Waarom een nestkast

Een nestkast in de tuin is niet alleen een leuke en vrolijke versiering. De tuinvogels in Nederland hebben het niet allemaal even goed. De nestkast biedt de vogels een schuilplaats en een veilige broedplaats.

Helpt u ook mee de vogelpopulatie weer op peil te brengen? Plaats dan snel deze prachtige nestkast in uw mooie tuin.

 

 

 


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cj Wildlife Koolmees berken nestkast - Groen/Wit
Uw waardering