Natuurmonumenten Vleermuizenkast

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
5051054197630

Natuurmonumenten Vleermuizenkast.

Vleermuizen kunnen zelf geen nest maken. Ze zijn afhankelijk van bestaande kieren en gaten om in weg te kruipen. Bied de vleermuizen onderdak door een vleermuizenkast op te hangen. 

De Natuurmonumenten Vleermuiskast is zeer geschikt voor dwerg- en ruige vleermuizen. Deze vleermuiskast biedt ruimte aan maar liefst 10 tot 15 vleermuizen. Vleermuizen zijn erg nuttige dieren. Ze eten namelijk een grote hoeveelheid insecten.

U kunt deze nachtdieren helpen door een vleermuiskast op te hangen. Vogels worden daarbij niet gestoord. Door de verschillende leefpatronen kunnen vleermuizen en vogels uitstekend samenleven.

Fraai vormgegeven, degelijk uitgevoerd in vurenhout en afgewerkt met een blanke lak op waterbasis.

  • Koop 2 voor € 24,26 en bespaar 10%
  • Koop 4 voor € 22,91 en bespaar 15%
€ 26,95

Natuurmonumenten Vleermuizenkast

De vleermuis

Vleermuizen zijn voor veel mensen enge dieren en ziekteverspreiders. Maar de vleermuis is juist van groot ecologisch belang. Wist u dat de vleermuis zaden verspreid, en bloemen helpt bestuiven. Maar ze hebben nog veel meer voordelen. De mest wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de teelt van fruit en sierteelt. Ook helpt de vleermuis bij het natuurlijk bestrijden van insectenplagen. Ze eten namelijk diverse vliegende insecten. 

Waarom een vleermuiskast ophangen

De vleermuis is vooral sávonds bij het schemer en 's nachts actief. Dat is het moment dat ze op zoek gaan naar eten. Overdag slaapt de vleermuis in een gevonden plek om te schuilen. De vleermuis maakt zelf namelijk geen nest. Door de nieuwe wijze van huizenbouw is er tegenwoordig voor de vleermuis geen mogelijkheid meer om onder de dakpannen of in de spouw te schuilen. Het is daarom noodzaak dat we vleermuiskasten ophangen om de vleermuizen een rust- / slaapplek te geven. De vleermuiskast Glamis geeft al plek aan ongeveer 5 vleermuizen. De vleermuis leeft namelijk nooit alleen. Het is mogelijk om meerdere vleermuiskasten bij elkaar te hangen.

Waar hang ik de vleermuiskast

De vleermuiskast moet hoog worden opgehangen. Het liefste op minimaal 3 tot 5 meter hoogte. Dat kan tegen de gevel zijn of in een hoge boom. Zorg er altijd voor dat de vleermuiskast goed vasthangt. Controleer of dit het geval is als u de kast heeft gemonteerd! Als de kast met vleermuizen naar beneden valt overleeft de vleermuis dit niet. 

Grote kolonie vleermuizen in de wijk

Ziet u 's avonds een grote groep vleermuizen vliegen? Dat kan zeker, de vleermuis leeft graag in een kolonie. Het kan dan zijn dat de vleermuiskast glamis te klein is. We hebben dan nog een grotere vleermuiskast voor u beschikbaar. Deze kast is speciaal ontworpen door Natuurmonumenten en biedt plaats aan minimaal 10 tot 15 vleermuizen. 


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Natuurmonumenten Vleermuizenkast
Uw waardering