Kenmerken
- Het jonge verse blad is geschikt voor een salade
- Bloemen ter garnering van salades en desserts
- Zeer eenvoudig te zaaien
- Insectenmagneet
- Eenjarige plant
Zaaiperiode
De zaden kunnen binnen worden gezaaid van februari tot juli.
De zaden kunnen buiten worden gezaaid van maart tot september.
Het oogsten van de bladeren en bloemen kan van mei tot oktober.
Tips met komkommerkruid
Komkommerkruid wordt vaak gekweekt in de lente, maar de plant is vortbestendig du ook in het najaar kan dit kruid worden gekweekt. Rond september en oktober. Dan is het oogsten in het voorjaar mogelijk.
Wil je een vollere smaak van de tomaten in je tuin? Plaats het komkommerkruid dan dichtbij de tomaten. Dit geldt tevens ook voor aardbeien en pompoenen.
De eetbare blauwe bloemen zijn ook zeker erg mooi op een cocktail of een cake. En als je de bloemen droogt kan je ze gebruiken als potpourri.
Koken met komkommerkruid
Gebruik zowel het blad als de bloemen in de keuken. Gebruik het kruid zo vers als mogelijk. Direct na het oogsten kan je ermee aan de slag. Met zijn licht zoute en sappige smaak perfect voor rauwkost salades, soep of hutspot. Het kruid hoeft niet gekookt te worden voor gebruik. Indien je ervoor kiest om het kruid te koken bewaar het kruid dan tot het laatst om toe te voegen, zo behoudt het zijn smaak.
Ook erg lekker samen met bonen en bieten!