C.A. 13 Dikvloeibare secondelijm

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8720648367021

C.A. 13 Dikvloeibaar cyaanacylaat secondelijm

Inhoud 50 gram

Geschikt voor diverse oppervlakken. 

Geeft een ongeloofelijk sterke hechting door zijn unieke eigenschappen. 

Droogt in enkele seconden en draagt zorg voor een onzichtbare maar vooral langdurige verbinding tussen de 2 materialen.

Hoge temperatuur- en vochtbestendigheid.

 

€ 21,95

Waarvoor is deze lijm geschikt?

Met de smalle tuit voor nauwkeurige dosering is deze lijm geschikt voor eindeloos veel toepassingen.

Denk hierbij aan: Modelbouw, model spoorbanen, speelgoed, nagelstudio's, op de camping, tentzeilen en zeilschip zeilen, huis, tuin en keuken gebruik, ortopedie, meubelindustrie, voertuig- en scheepsbouw, leer- en schoenenindustrie, medische en tandheelkundige technologie enz.

Om maar een reeks materialen te noemen: hout, rubber, leer, metaal, porselein, keramiek, glas, de meeste kunststoffen (EPDM, ABS, PVC), kurk....

LET OP deze lijm is niet geschikt voor stoffen zoals katoen, linnen, nylon etc. Er kan een chemische reactie ontstaan waardoor de stoffen vlam kunnen vatten!

 

Hoe gebruik ik deze lijm?

Nieuwe fles gekocht... Draai de witte dop tegen de klok in om te verwijderen. De lijmfles is dan nog NIET open! Met een scherpe schaar knipt u voorzichtig het bovenste topje van de doorzichtige tuit af. Nu heeft u de fles geopend en is hij klaar voor gebruik.

Het is belangrijk dat de materialen goed schoon, droog en stofvrij zijn. Maak de onderdelen niet schoon met wasbenzine of terpentine. Deze reiniger laat een vettig laagje achter die de hechting van de lijm verslechterd. Om de optimale sterkte te bereiken is het aan te raden om de materialen te lijmen met een omgevingstemperatuur tussen de +15°C en de +25°C. 

Breng op 1 van de te lijmen onderdelen een klein beetje lijm aan. Positioneer het andere deel goed voor de delen tegen elkaar worden gedrukt. De lijm gaat zijn werk doen op het moment dat er druk wordt uitgeoefend op de 2 delen die worden samengevoegd. Druk de delen voor korte tijd (4-30 seconden) stevig tegen elkaar, de lijm verdeelt zich nu over de lijmnaad. Eenmaal samengedrukt komen de delen niet meer los! Rubber en metaal hebben een langere hechtingstijd en moeten langer tegen elkaar gedrukt worden circa 30-60 seconden. De droogtijden varieëren op basis van omgevingstemperatuur, ondergrond, luchtvochtigheid en de gebruikte hoeveelheid lijm. 

Voor u het flesje lijm weer afsluit met de dop niet vergeten om de tuit goed schoon te maken met een papieren doekje. Als u dit vergeet zal de tuit aan de dop vastkleven en is de tuit zeer lastig los te maken van de dop!!

Metaal lijmen? Dan is het verstandig om de te lijmen oppervlakken eerst licht op te schuren met een fijne korrel (100 of 120) om de hechting van de lijm te optimaliseren. Voordat de lijm op de geschuurde oppervlakken wordt aangebracht eerst de oppervlakken goed reinigen en ontvetten. Niet met wasbenzine of terpentine!  De optimale sterkte is bereikt na een droogtijd van 24 uur, dit duurt vele malen langer als bij de andere materialen.

Vlekken of lijmresten op uw handen?

Verse lijm op oppervlakken of op uw handen is te verwijderen met aceton. Wees voorzichtig met  aceton, was uw handen goed met water en zeep na gebruik! Opgedroogde lijm is zeer lastig te verwijderen, probeer hierdoor om overtollige lijm zo snel mogelijk te verwijderen. Opgedroogde lijm op uw handen moet 'slijten' en het kan een aantal dagen duren voor deze resten van uw handen zijn. 

Om dit te voorkomen kunt u het beste plastic handschoenen gebruiken tijdens het lijmproces. 

Technische gegevens:

- Vorst- en hittebestendigheid:  -40°C tot +80°C      Basis grondstof: Cyaanacrylaat

- Vochtbestendigheid: goed                                     Kleur: Transparant

- Hittebestendigheid: goed                                      Viscositeit: Dun – Vloeibaar

- Vorstbestendigheid: goed                                     Dichtheid: Circa 1,05 gr/cm³

- UV stabiliteit: Zeer goed                                       

- Vullend vermogen: Beperkt (0,10mm)

- Verwerkingstemperatuur: Niet gebruiken onder de +5°C

- Opslag: Buiten bereik van kinderen bewaren!

 

Het flesje is minimaal 2 jaar houdbaar bij een temperatuur van +15°C tot maximaal +20°C. Een geopende verpakking is beperkt houdbaar bij een opslagcapaciteit van +2°C tot +8°C. Gedurende de opslagtijd neemt de viscositeit toe, terwijl de reactietijd afneemt.

 

Aandachtspunten

Pas op! Deze industriële lijm bevat cyaanacrylaat. Omgeving ventileren tijdens gebruik.

Gevaarlijk

Kleeft in enkele seconden huid en oogleden aan elkaar.

Buiten het bereik van kinderen bewaren. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct met water spoelen. Direct een dokter waarschuwen en de fles meenemen.

Indien de lijm in aanraking is gekomen met de huid, geen geforceerde pogingen doen om de lijm te verwijderen. Bij verkleefde vingers goed weken in aceton of nagellakremover met aceton. Vervolgens de vingers over elkaar wrijven om de lijmresten te verwijderen.

 


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:C.A. 13 Dikvloeibare secondelijm
Uw waardering