Natuurmonumenten eekhoorn woonhuis

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU:
5051054197609

Eekhoorn woonhuis

Helaas zijn er steeds meer leefgebieden voor eekhoorns die verdwijnen. Door het plaatsen van dit eekhoorn woonhuis, helpt u deze dieren een handje.

Het eekhoorn woonhuis is speciaal ontwikkeld door natuurmonumenten. Het huis is voorzien van twee in- en uitgangen, dit zodat een eekhoorn snel kan ontsnappen wanneer er gevaar dreigt.

Plaats het eekhoorn woonhuis op een boom en op een hoogte van 3 tot 5 meter. Daarnaast is het belangrijk dat de openingen niet naar het zuidwesten gericht zijn.

Afmetingen:

Lengte: 38 cm

Hoogte: 38 cm

Breedte: 22 cm

€ 55,75

Help de eekhoorn!

De afgelopen 10 jaar is de populatie van de eekhoorn achteruit gegaan. Deze prachtige dieren met hun mooie pluimstaart en kleine kraaloogjes hebben hun uiterlijk wel mee. Toch gaat het niet zo best met de eekhoorn. Door de klimaatverandering verdwijnt het voedsel aanbod voor de eekhoorn. Bomen, insecten en bloemen verdwijnen waardoor de natuurlijke leefomgeving van de eekhoorn wordt aangetast. Maar we kunnen de eekhoorn helpen!

eekhoorn voederhuis

Waar woont de eekhoorn?

Door heel Nederland vind je de eekhoorn. Het vaakst worden ze gezien in het oosten van het land. Naaldbossen en loofbossen zijn een favoriet, maar ook in de duigebieden langs de kust kan je zeker een eekhoorn tegen komen. Waar voldoende eten en schuilplekken worden aangeboden zal de eekhoorn zich zeker thuis voelen, hierdoor kan je hem ook op andere plekken zien zoals bijvoorbeeld je eigen achtertuin.

Hoe leeft de eekhoorn?

De kleine pluizenstaart leeft solitair. De eekhoorn heeft een eigen territorium waarin wordt gezocht naar voedsel. Met grote sprongen van de ene tak naar de andere tak leeft de eekhoorn vooral hoog in de bomen. Ze beschermen zich tegen haviken, vossen en boommarters door middel van een nest hoog in de boom op ongeveer 5 meter hoogte. Het nest wordt tegen de stam aan gebouwd en bestaat uit diverse materialen. Maar 1 nest is niet voldoende om zich te beschermen tegen de vijanden. De eekhoorns hebben daarom:

  • een hoofdnest
  • een slaapnest
  • een vluchtnest

De voortplanting van de eekhoorn.

Vanaf december tot februari, en in mei tot en met juni plant de eekhoorn zich voort. Het mannetje achtervolgt het vrouwtje door de bomen wat uiteindelijk zal leiden tot de paring. Als het mannetje heeft gescoord, zal na 5 weken draagtijd een nestje eekhoorns worden geboren. De jongen moeten goed worden beschermd waardoor de eekhoorns dan een extra stevig huisje maken. Tot een leeftijd van 10 weken krijgen ze melk van hun moeder.

Maar als de eekhoorns 3 maanden oud zijn moeten ze vertrekken uit het territorium en opzoek naar hun eigen stukje natuur. Na 10 maanden zijn de eekhoorns oud genoeg om zelf jongen te baren. De eekhoorn is volwassen.

Hoe help ik de eekhoorn?

Met dit mooie woonhuis van Natuurmonumenten kunt u de eekhoorn helpen. Bevestig het woonhuis hoog in een boom. Het liefste op een hoogte van 3 tot 5 meter. Zo zult u vele uren plezier hebben van het uitzicht op de eekhoorn. Dankzij de 2 uitgangen voelt de eekhoorn zich veilig en zal het huis daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Wie weet worden er wel kleine eekhoorntjes in geboren. Heeft u hem al in de boom hangen??

eekhoorn

En heeft u ook al gedacht aan een voedselvoorziening voor deze schattige pluizenbolletjes? We hebben van natuurmonumenten ook nog het eekhoorn voederhuis met bijbehorende voedermix. Speciaal op de eekhoorn afgestemd voer dat u het hele jaar door kunt geven. Zo zal de eekhoorn een lang en gelukkig leven leiden in uw tuin!


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Natuurmonumenten eekhoorn woonhuis
Uw waardering