CJ Wildlife Eekhoorn voer 1.5L

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
5051054173566

CJ Wildlife Eekhoornmix

Dit speciale eekhoornvoer is samengesteld in samenwerking met de nederlandse eekhoornstichting. Help de eekhoornpopulatie door dit voer het hele jaar door aan te bieden.

Bij voorkeur aanbieden in een speciaal eekhoornvoederhuis. Dit voederhuis is te vinden op onze website. En al terug te vinden onder aan de pagina!

Wildbird Eekhoornmix is verkijgbaar in een zak à 1,5 liter.

In de zak zit een mix van diverse gezonde noten en zaden.

  • Koop 2 voor € 6,27 en bespaar 5%
  • Koop 6 voor € 5,94 en bespaar 10%
€ 6,60

Help de eekhoorn!

De afgelopen 10 jaar is de populatie van de eekhoorn achteruit gegaan. Deze prachtige dieren met hun mooie pluimstaart en kleine kraaloogjes hebben hun uiterlijk wel mee. Toch gaat het niet zo best met de eekhoorn. Door de klimaatverandering verdwijnt het voedsel aanbod voor de eekhoorn. Bomen, insecten en bloemen verdwijnen waardoor de natuurlijke leefomgeving van de eekhoorn wordt aangetast. De natuur en de dieren houden het hoge tempo van de klimaatverandering niet bij. Maar we kunnen de eekhoorn helpen!

eekhoorn voederhuis

Waar woont de eekhoorn?

Door heel Nederland vind je de eekhoorn. Het vaakst worden ze gezien in het oosten van het land. Naaldbossen en loofbossen zijn een favoriet, maar ook in de duigebieden langs de kust kan je zeker een eekhoorn tegen komen. Waar voldoende eten en schuilplekken worden aangeboden zal de eekhoorn zich zeker thuis voelen, hierdoor kan je hem ook op andere plekken zien zoals bijvoorbeeld je eigen achtertuin.

Wat eet de eekhoorn?

Dit lieve diertje valt onder de knaagdieren. Het grootste deel van het menu bestaat uit denneappels, zaden, eikels en noten. Maar ook snoepen ze graag van paddenstoelen, vogeleitjes, rupsen, bessen en bloemknoppen. 

De herfst begint en de eekhoorn gaat alvast zijn wintervoorraad sprokkelen. Zaden en ander voedsel wordt vakkundig verstopt. Onder bladeren en wat aarde stoppen ze hun voorraad weg, die ze in de winter weer opgraven. Soms wordt er wel eens een verstopplek vergeten. Hier zal dan in het voorjaar een nieuwe plant of boom uitgroeien. De eekhoorn helpt het bos dus groeien en de plantensoorten verspreiden. 

Hoe leeft de eekhoorn?

De kleine pluizenstaart leeft solitair. De eekhoorn heeft een eigen territorium waarin wordt gezocht naar voedsel. Met grote sprongen van de ene tak naar de andere tak leeft de eekhoorn vooral hoog in de bomen. Ze beschermen zich tegen haviken, vossen en boommarters door middel van een nest hoog in de boom op ongeveer 5 meter hoogte. Het nest wordt tegen de stam aan gebouwd en bestaat uit diverse materialen. Maar 1 nest is niet voldoende om zich te beschermen tegen de vijanden. De eekhoorns hebben daarom:

  • een hoofdnest
  • een slaapnest
  • een vluchtnest

De voortplanting van de eekhoorn.

Vanaf december tot februari, en in mei tot en met juni plant de eekhoorn zich voort. Het mannetje achtervolgt het vrouwtje door de bomen wat uiteindelijk zal leiden tot de paring. Als het mannetje heeft gescoord, zal na 5 weken draagtijd een nestje eekhoorns worden geboren. De jongen moeten goed worden beschermd waardoor de eekhoorns dan een extra stevig huisje maken. Tot een leeftijd van 10 weken krijgen ze melk van hun moeder.

Maar als de eekhoorns 3 maanden oud zijn moeten ze vertrekken uit het territorium en opzoek naar hun eigen stukje natuur. Na 10 maanden zijn de eekhoorns oud genoeg om zelf jongen te baren. De eekhoorn is volwassen.

Hoe help ik de eekhoorn?

Met dit mooie voederhuis van Natuurmonumenten kunt u de eekhoorn helpen. Bevestig het voederhuis hoog in een boom en hou deze de hele winter door gevuld. Zo zult u vele uren plezier hebben van het uitzicht op de eekhoorn, en de eekhoorn wordt geholpen met een gezonde mix die in het eekhoornvoer zit. Zo heeft de eekhoorn de hele winter zijn eigen voorraad aan nootjes en helpt u de populatie in stand te houden.

eekhoorn


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:CJ Wildlife Eekhoorn voer 1.5L
Uw waardering