Secondelijm CA12 20 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8717953110305

Op zoek naar hulp bij een snelle reparatie?

Deze secondelijm is een zeer sterke lijmsoort die in enkele seconden droogt, door de 2 delen samen te voegen. Kan gebruikt worden op grote en kleine niet poreuze oppervlakken. Zorgt voor een ijzersterke verbinding, zonder witte uitslag, zoals bij vele secondelijmen wel het geval is.

Kortom, F.T. Products secondelijm mag ook bij u niet ontbreken in huis, de garage of op vakantie. Het handzame flesje lijm kunt u overal mee naartoe nemen. Door de kleine hoeveelheid die u maar nodig heeft om iets te repareren gaat het flesje erg lang mee.

Ook erg handig om te weten. Ons flesje lijm past door de brievenbus. Zo hoeft u niet thuis te wachten op uw pakketje, het valt vanzelf op uw deurmat. Bestel nu!

Inhoud 20 gram.

  • Koop 2 voor € 9,31 en bespaar 2%
  • Koop 4 voor € 9,12 en bespaar 4%
  • Koop 6 voor € 8,84 en bespaar 7%
€ 9,50

Product omschrijving

Handzaam flesje professionele sterke secondelijm op basis van cyaanacrylaat. Heeft een smalle tuit voor een nauwkeurige dosering, ook bij hele kleine onderdelen zoals in de modelbouw of nagelstudio.

Uw reparatie is bijna onzichtbaar doordat de vloeibare lijm transparant blijft, en niet wit uitslaat. Met een hoge vorst- en hitte bestendigheid. Door de professionele samenstelling is deze lijm geschikt voor vele oppervlakken, en blijft de lijm flexibel.

 

Toepassingen:

Deze zeer sterke lijm is geschikt voor talloze oppervlakken.

Denkt u hierbij aan: - Hout - Rubber - Leer - Metaal - Porselein - Keramiek - Glas - De meeste kunststoffen - EPDM - ABS - PVC - Kurk.

Geschikt voor vele hobby’s in en rond het huis. Bijvoorbeeld in de modelbouw, nagelstudio’s, in de garage, speelgoed van de kinderen, glaswerk, schoenen, sierraden. Ook op vakantie met de tent of de caravan kan deze lijm niet ontbreken op uw inpaklijst. Rubbers aan de tentharing, kunststof onderdelen van uw caravan en zelfs het zeil van uw tent kunt u repareren met onze lijm.

De lijm wordt in de industrie ook veel gebruikt in de zeilmakerij en springkussens. Maar ook in de voertuig- en scheepsbouw. Zelfs tandartsen en nagelstudio’s maken gebruik van deze soort lijm.

LET OP niet gebruiken voor stoffen (katoen, linnen, nylon etc.) Er kan een chemische reactie ontstaan waardoor de stoffen vlam vatten! Verwerking: Om de maximale sterkte te bereiken moet de omgevingstemperatuur tussen de +15°C en de +25°C liggen.

Het is belangrijk dat de te lijmen onderdelen goed schoon, droog en vetvrij zijn. Maak uw onderdelen niet schoon met wasbenzine of terpentine. Deze middelen laten een vettig laagje achter wat de hechting van de lijm verslechterd.

Als u metaal gaat lijmen kunt u het oppervlak het beste even schuren met een lichte korrel, en daarna goed ontvetten. Zo bereikt u ook op metaal een sterke verbinding. De droogtijd bij metaal is langer dan bij andere materialen.

 

Gebruiksaanwijzing:

Het is verstandig om handschoenen te gebruiken bij het lijmen. LET OP geen stoffen handschoenen gebruiken i.v.m. gevaar voor brandwonden. Houd de fles rechtop. Draai het witte dopje van de fles af, de tuit wordt zichtbaar. Knip bij de nieuwe verpakking eerst een klein stukje van het tuitje af. Zo opent u de fles.

Maak de 2 te lijmen oppervlakken schoon, vetvrij en droog. Daarna brengt u op 1 van de 2 onderdelen een klein laagje lijm aan. Positioneer de onderdelen goed voor u de 2 delen samen drukt. Eenmaal aangedrukt komen de delen niet meer los! Druk de onderdelen voor korte tijd (circa 4 tot 30 seconden) stevig tegen elkaar. De lijm verdeelt zich dan egaal over de lijmnaad. Rubber en metaal hebben een langere hechtingstijd (30 tot 60 seconden). Droogtijden variëren op basis van omgevingstemperatuur, ondergrond, luchtvochtigheid en de gebruikte hoeveelheid lijm.

Voor u de verpakking sluit niet vergeten om de tuit met een papieren doekje schoon te maken. Zo voorkomt u dat de tuit in de dop vastkleeft.

 

Vlekken of resten lijm op uw handen?

De overtollige lijm die achterblijft naast de lijmnaad is te verwijderen met een papieren doek. Met aceton kunt u de lijm oplossen die op ongewenste plekken zit, of de lijm op uw vingers. Wees voorzichtig met aceton, was uw handen goed met water en zeep na gebruik. Na uitharding van de lijm zijn de resten lastig te verwijderen. Dus probeer zo snel mogelijk de overtollige lijm te verwijderen.

 

Technische gegevens:

- Vorst- en hitte bestendigheid: -40°C tot +80°C    - Basis grondstof: Cyaanacrylaat

- Vochtbestendigheid: goed                                           - Kleur: Transparant

- Hittebestendigheid: goed                                            - Viscositeit: Dun – Vloeibaar

- Vorstbestendigheid: goed                                            - Dichtheid: Circa 1,05 gr/cm³

- UV stabiliteit: Zeer goed

- Vullend vermogen: Beperkt (0,10mm)     

- Verwerkingstemperatuur: Niet gebruiken onder de +5°C.

- Opslag: Buiten bereik van kinderen bewaren!

Het flesje is minimaal 2 jaar houdbaar bij een temperatuur van +15°C tot maximaal +20°C. Een geopende verpakking is beperkt houdbaar bij een opslagcapaciteit van +2°C tot +8°C. Gedurende de opslagtijd neemt de viscositeit toe, terwijl de reactietijd afneemt.

 

Aandachtspunten:

Pas op! Deze industriële lijm bevat cyaanacrylaat. Omgeving ventileren tijdens gebruik.

 

Gevaarlijk:

Kleeft in enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct met water spoelen. Direct een dokter waarschuwen en de fles meenemen. Indien de lijm in aanraking is gekomen met de huid, geen geforceerde pogingen doen om de lijm te verwijderen. Bij verkleefde vingers goed weken in aceton of nagellakremover met aceton. Vervolgens de vingers over elkaar wrijven om de lijmresten te verwijderen.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Secondelijm CA12 20 gram
Uw waardering