Secondelijm CA10

Waardering:
100% of 100
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8717953110367

Grote oppervlakken lijmen, maar ook kleine?

De C.A. 10 sterke secondelijm is uw oplossing! Deze fles met 3 standen handige doseerdop kan elke klus aan. Dankzij deze handige draaidop bepaalt u zelf of u veel of weinig lijm nodig heeft. Ideaal omdat u nooit weet wat er u te wachten staat.

Deze enorm sterke secondelijm zorgt voor een perfecte hechting op vele oppervlakken.

Met F.T. Products secondelijm is uw kapotte schoen, of favoriete mok zo weer de oude. Dit handige flesje lijm neemt u overal mee naartoe zodat u de reparatie held bent in uw omgeving!

Inhoud 20 gram

  • Koop 2 voor € 6,86 en bespaar 2%
  • Koop 4 voor € 6,72 en bespaar 4%
  • Koop 6 voor € 6,51 en bespaar 7%
€ 7,00

Productomschrijving:

In enkele seconden een stevige verbinding creëren? Deze fles lijm zorgt dat u op grote en kleine oppervlakken de perfecte hechting maakt, en uw reparatie nog vele jaren dienst doet. Voor een nauwkeurige of flinke dot lijm, deze fles brengt u in 3 stappen eenvoudig tot een perfecte onzichtbare reparatie. De lijm slaat niet wit uit, blijft transparant en is blijvend flexibel door de speciale samenstelling met cyaanacrylaat. Kortom in uw huishouden mag dit flesje niet ontbreken.

 

Toepassingen:

Deze sterke secondelijm is geschikt voor vele oppervlakken. Denkt u hierbij aan: - Hout - Rubber - Leer - Metaal - Porselein - Keramiek - Glas - De meeste kunststoffen - EPDM - ABS - PVC - Kurk Niet geschikt voor stoffen (zoals: katoen, nylon, linnen etc.). De lijm kan in aanraking met de stoffen vlam vatten door een chemische reactie! Gebruik daarom ook geen stoffen handschoenen als u gaat lijmen, om brandwonden te voorkomen! Van in en rond het huis, camping tot in de werkplaats. Onze superlijm repareert bijna alles, maar is ook favoriet in de modelbouw, nagelstudio’s en sieraad ateliers. Wees creatief en onze lijm helpt u knutselen, bouwen en repareren.

 

Verwerking:

Denk aan uw omgevingstemperatuur bij het verwerken van de lijm. Optimale hechting bereikt u tussen de +15°C en de +25°C. De ondergrond die u gaat lijmen moet schoon, droog en stof- en vetvrij zijn. Maak de oppervlakken dus goed schoon voor u aan de reparatie of klus begint. Gebruik hierbij geen wasbenzine of terpentine. Deze middelen laten een vettig laagje achter op de ondergrond waardoor de hechting van de lijm verslechterd. Zorg bij het lijmen van metalen voor een licht ruw oppervlak door het vooraf te schuren en te ontvetten. Zo krijgt u ook op metaal een sterke hechting. Rubber en metaal hebben een langere hechtingstijd en zult u daardoor ook langer tegen elkaar moeten drukken en laten drogen dan andere oppervlakken.

 

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik handschoenen voor u de lijm gaat gebruiken zodat u geen lijm aan uw handen krijgt. Let op geen stoffen handschoenen te gebruiken in verband met gevaar op brandwonden. Houd de fles rechtop voor u aan de dop gat draaien. Zodra u de dop een klein beetje open draait is de fles open en kunt u de lijm nauwkeurig aanbrengen. Als u de dop verder opent zal de opening groter worden en komt er meer lijm uit de tuit. De lijm is erg vloeibaar en u brengt al snel teveel lijm aan. Wees daarom voorzichtig als u de fles helemaal open draait. Zodra de oppervlakken gereinigd en droog zijn kunt u de lijm enkelzijdig aanbrengen. U hoeft de lijm niet op alle 2 de randen of oppervlakken aan te brengen! Daarna positioneert u de 2 te lijmen oppervlakken goed, voor u ze tegen elkaar aandrukt. Zodra u de oppervlakken tegen elkaar aandrukt begint het hechtingsproces en zijn ze binnen enkele seconden vast gelijmd. Houd de oppervlakken circa 4-30 seconden stevig tegen elkaar. Heeft u toch teveel lijm gebruikt en ziet u resten? Verwijder deze dan direct met een papieren doekje, droge lijm is lastig te verwijderen. De droogtijd van de lijmnaad is afhankelijk van uw ondergrond, omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de gebruikte hoeveelheid lijm. Test daarom voorzichtig of uw onderdelen goed vast zitten, zodat u de reparatie niet hoeft te herhalen.

Zodra u klaar bent met lijmen tikt u zachtjes tegen de dop van de fles zodat de lijm in de tuit terug zakt naar het flesje. Draai daarna de dop goed dicht, zodat de fles niet kan gaan lekken. Zo kunt u lang plezier hebben van uw fles lijm.

 

Vlekken of resten lijm op uw handen?

De overtollige lijm die achterblijft naast de lijmnaad is te verwijderen met een papieren doek. Met aceton kunt u de lijm oplossen die op ongewenste plekken zit, of de lijm op uw vingers. Wees voorzichtig met aceton, was uw handen goed met water en zeep na gebruik. Na uitharding van de lijm zijn de resten lastig te verwijderen. Dus probeer zo snel mogelijk de overtollige lijm te verwijderen.

 

Technische gegevens:

Vorst- en hitte bestendigheid: -40°C tot +80°C     - Vochtbestendigheid: goed

- Hittebestendigheid: goed                                           - Vorstbestendigheid: goed

- UV stabiliteit: Zeer goed                                              - Vullend vermogen: Beperkt (0,10mm)

- Basis grondstof: Cyaanacrylaat                                 - Kleur: Transparant

- Viscositeit: Dun – Vloeibaar                                        - Dichtheid: Circa 1,05 gr/cm³ - Verwerkingstemperatuur: Niet gebruiken onder de +5°C.   - Opslag: Buiten bereik van kinderen bewaren!

Het flesje is minimaal 2 jaar houdbaar bij een temperatuur van +15°C tot maximaal +20°C. Een geopende verpakking is beperkt houdbaar bij een opslagcapaciteit van +2°C tot +8°C. Gedurende de opslagtijd neemt de viscositeit toe, terwijl de reactietijd afneemt.

 

Aandachtspunten:

Pas op! Deze industriële lijm bevat cyaanacrylaat. Omgeving ventileren tijdens gebruik.

 

Gevaarlijk:

Kleeft in enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct met water spoelen. Direct een dokter waarschuwen en de fles meenemen. Indien de lijm in aanraking is gekomen met de huid, geen geforceerde pogingen doen om de lijm te verwijderen. Bij verkleefde vingers goed weken in aceton of nagellakremover met aceton. Vervolgens de vingers over elkaar wrijven om de lijmresten te verwijderen.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Secondelijm CA10
Uw waardering