Secondelijm CA11 20 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU:
8717953110374

Waarom zou u kiezen voor onze sterke industriële secondelijm?

Deze industriële secondelijm is iets minder vloeibaar dan onze andere secondelijmen. Hierdoor brengt u minder snel teveel aan.

Deze professionele sterke lijm is ultrasnel, en universeel inzetbaar. Is te gebruiken voor grote en kleine oppervlakken van diverse materialen.

Ook deze lijm biedt u de sterke hechting voor een zeer krachtige, en snelle reparatie.

Dit kleine flesje kunt u overal mee naartoe nemen, zodat uw hulp altijd binnen handbereik is.

Inhoud 20 gram.

  • Koop 2 voor € 8,82 en bespaar 2%
  • Koop 4 voor € 8,64 en bespaar 4%
  • Koop 6 voor € 8,37 en bespaar 7%
€ 9,00

Product omschrijving:

De speciaal samengestelde lijm op basis van ethylcyaanacrylaat heeft een hoge vorst- en hitte bestendigheid. Het handige smalle tuitje geeft u de mogelijkheid om de lijm nauwkeurig en in kleine hoeveelheid aan te brengen.

Geschikt voor hobby’s zoals modelbouw, nagelstudio’s, sierraden etc.

Als uw lijm onzichtbaar moet zijn, en niet wit mag uitslaan bent u bij ons op het juiste adres. De lijm is blijvend flexibel en oplosmiddelvrij maar ook isocyanaat vrij.

 

Toepassingen:

De C.A.11 is geschikt voor diverse oppervlakken zoals: - Hout - Rubber - Leer - Metaal - Porselein - Keramiek - De meeste kunststoffen - PVC - Kurk - Zeil Deze lijm kunt u niet gebruiken voor glas, PE en PP. Ook is de lijm niet geschikt voor het gebruik op stoffen zoals bijvoorbeeld: linnen, katoen, nylon etc. Door de chemische reactie kan er zelfs brand ontstaan!

Met dit flesje kunt u vele reparaties doen, of uw hobby’s uitvoeren. Door het handige formaat is hij makkelijk en snel mee te nemen, zodat u zelfs op uw vakantie nooit zonder hoeft te zitten.

De zeer krachtige lijm is gebruiksklaar en wordt ook door professionals in de voertuig- en scheepsbouw gebruikt. Zelfs springkussens die tijdens gebruik lek gaan kunnen hiermee direct worden gerepareerd zonder dat het luchtkussen plat gelegd moet worden. Welke uitdaging heeft u voor onze lijm?

 

Verwerking:

Een belangrijke factor is de omgevingstemperatuur. Deze moet tussen de +15°C en de +25°C zijn om de ideale sterkte te bereiken. Maakt u vooraf de onderdelen goed schoon, droog, stof- en vet vrij zodat de lijm goed kan hechten. Maak geen gebruik van terpentine of wasbenzine om de onderdelen te reinigen. Door het vettige laagje dat deze middelen achter laat zal de lijm niet goed kunnen hechten.

Indien u metaal wilt lijmen doet u er goed aan om het oppervlak licht te schuren en te ontvetten voor u de lijm aanbrengt. Let op dat de droogtijd, en de tijd dat u de metalen tegen elkaar drukt langer is dan bij andere materialen voor de optimale hechting bereikt wordt.

 

Gebruiksaanwijzing:

Om lijmresten op uw handen te voorkomen kunt u het beste handschoenen gebruiken. Let u er hierbij op dat u geen stoffen handschoenen pakt i.v.m. het gevaar voor brandwonden! Zorg dat de fles rechtop staat voor u de fles gaat openen. Dan draait u de witte dop los van de fles en verwijder deze, de lijmtuit wordt dan zichtbaar. Knip bij een nieuwe fles met een scherpe schaar een puntje van de tuit af. Pas op voor uw handen en vingers! De fles is nu geopend en klaar voor gebruik.

Zorg dat uw ondergrond droog, schoon en stof- en vetvrij is voor u de lijm aanbrengt. De lijm hoeft u maar aan 1 zijde van de te lijmen oppervlakken aan te brengen voor een optimale hechting. Positioneer eerst de onderdelen goed zodat u ze in 1 keer vast drukt en niet meer hoeft te verplaatsen. Vast is vast, zodra de lijm hecht kunt u de onderdelen niet meer verplaatsen. Om de sterke hechting te voltooien drukt u de onderdelen voor een korte tijd (circa 4 tot 30 seconden) tegen elkaar. De lijm zal zich egaal over de naad verdelen.

Heeft u teveel gebruikt? Pak dan een papieren doekje om de lijm zo snel mogelijk te verwijderen. Als de lijm droog is zult u de lijmresten moeilijker kunnen verwijderen. Let u erop dat rubber en metaal een langere droogtijd heeft (circa 30 tot 60 seconden). Op basis van de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, ondergrond en de gebruikte hoeveelheid lijm kunnen de droogtijden variëren.

Voor u de witte dop terug op het flesje draait niet vergeten om de tuit schoon te maken met een papieren doekje. Zo voorkomt u dat het tuitje vast komt te zitten in de dop.

 

Vlekken of resten lijm op uw handen?

De overtollige lijm die achterblijft naast de lijmnaad is te verwijderen met een papieren doek. Met aceton kunt u de lijm oplossen die op ongewenste plekken zit, of de lijm op uw vingers. Wees voorzichtig met aceton, was uw handen goed met water en zeep na gebruik. Na uitharding van de lijm zijn de resten lastig te verwijderen. Dus probeer zo snel mogelijk de overtollige lijm te verwijderen.

 

Technische gegevens:

- Vorst- en hittebestendigheid: -40°C tot +80°C    - Vochtbestendigheid: Goed

- Hittebestendigheid: Goed                                           - Vorstbestendigheid: Goed

UV stabiliteit: Zeer goed                                                  - Vullend vermogen: Beperkt (0,10mm)

-Basis grondstof: Ethylcyaanacrylaat                         - Kleur: Transparant

- Viscositeit: Vloeibaar                                                    - Verwerkingstemperatuur: Niet gebruiken onder de +5°C.

- Opslag: De fles buiten het bereik van kinderen bewaren!

Minimaal 2 jaar houdbaar bij een temperatuur van +15°C tot maximaal +20°C. Een geopende verpakking is beperkt houdbaar bij een opslagcapaciteit van +2°C tot +8°C. Gedurende de opslagtijd neemt de viscositeit toe, terwijl de reactietijd afneemt.

 

Aandachtspunten:

Pas op! Deze industriële lijm bevat cyaanacrylaat. Omgeving ventileren tijdens gebruik.

 

Gevaarlijk:

Kleeft in enkele seconden huid en oogleden aan elkaar. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Indien de lijm in de ogen terecht is gekomen, de oogleden open houden en direct met water spoelen. Direct een dokter waarschuwen en de fles meenemen. Indien de lijm in aanraking is gekomen met de huid, geen geforceerde pogingen doen om de lijm te verwijderen. Bij verkleefde vingers goed weken in aceton of nagellakremover met aceton. Vervolgens de vingers over elkaar wrijven om de lijmresten te verwijderen.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Secondelijm CA11 20 gram
Uw waardering